نوامبر؛ ماه آگاهی ملی از صرع
اگرچه صرع چهارمین بیماری شایع عصبی است؛ اما یک بیماری ناشناخته است. طبق آمار گرفتهشده از هر 26 نفر یک نفر در طول زندگی خود به بیماری صرع مبتلا میشود. صرع بیماری شایعی است؛ اما با اینوجود، آگاهی و شناخت مردم از آن پایین است و بسیاری از مردم از نشانههای صرع و نحوهای که بر مبتلایان تاثیر میگذارد بیاطلاع هستند.
نوامبر، ماه ملی آگاهی از صرع است. هدف این کمپین افزایش آگاهی مردم از بیماری صرع است که هزاران نفر را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع، هر کسی ممکن است به صرع مبتلا شود. ماه آگاهی از صرع و یادگیری در مورد این بیماری موجب میشود مردم از دانش کافی برای حمایت از این کمپین برخوردار شوند. با کسب آگاهی از علائم و دلایل این بیماری، مردم میتوانند به کسانی که علائم تشنج بروز میدهند، کمک کنند. در سطح جهانی، صرع بهعنوان شایعترین اختلال مغزی شدید توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در نظر گرفته میشود.
تاریخچه ماه آگاهی از صرع
ماه ملی آگاهی از صرع از سال 1969 جشن گرفته میشود و در سال 2003، کنگره ایالات متحده تایید کرد که نوامبر؛ ماه ملی آگاهی از صرع خواهد بود. این رویداد به سرعت رشد کرده است و اکنون در سراسر جهان برگزار میشود.
این کمپین در ابتدا برای درک بیشتر مردم در مورد این مشکل و آگاهی از شرایط و چگونگی تاثیر این بیماری بر زندگی روزمره راهاندازی شد. اخیرا هدف این کمپین بر جلوگیری از تبعیض، حذف افسانهها و تصوراتی متمرکز شده است که در تفکرات عمومی نفود میکنند.
علائم و نشانههای صرع
صرح یک بیماری عصبی است که با تشنج مشخص میشود و باعث حرکات غیرارادی، لرزش، گیجی و اضطراب میشود. نوع تشنجهای این بیماری متفاوت است و برخورد با فردی که دچار تشنج میشود میتواند سخت باشد؛ بهخصوص برای افرادی که آگاهی محدودی در مورد این بیماری دارند. به همین دلیل است که کمپینهایی که برای آگاهی از چنین بیماریهایی تشکیل میشوند، بسیار مهم هستند.
نحوه شرکت در کمپین نوامبر ماه آگاهی از صرع
راههای بیشماری برای حمایت از ترویج آگاهی از صرع وجود دارد. در سرتاسر جهان برای افزایش آگاهی درمورد صرع رویدادهایی برگزار میشود. از پیادهروی و پختن غذا گرفته تا روزی که مردم با لباسپوشیدن در محل کار حمایت خود را نشان میدهند. راههای زیادی وجود دارد که افراد، جوامع، مشاغل و مدارس این رویداد را برگزار میکنند. رنگ بنفش معمولاً نمادی از صرع است.
بنابراین افراد با پوشیدن لباسهای بنفش و تزئین اتاقها و فضاهای عمومی با بنرها و بادکنکهای بنفش هم حمایت خود را نشان میدهند. یکی دیگر از ایدههای این رویداد، شرکت در دورهها و کارگاههایی است که اطلاعاتی در مورد شرایط کمکهای اولیه و آموزش برخورد با افراد مبتلا به صرع ارائه میدهند.
در پایان به همه کسانی که با این چالش در زندگی مبارزه میکنند و به جامعه اطلاعات ارزشمندی ارائه میدهند، ادای احترام میکنیم. این ماه یک فرصت بزرگ برای شناخت و افزایش آگاهی درباره بیماری صرع محسوب میشود. با افزایش آگاهی درباره این بیماری، زندگی برای افراد مبتلا به این بیماری هم راحتتر خواهد بود.