رئیس جمهور یک بار هم لایحه پیشنهادی بودجه در بخش سلامت را نخوانده

1402-02-17 19:15:03

 

در حالیکه تولیدکنندگان دارو هم می‌گویند دیگر قادر به تولید نیستند و خطوط تولیدشان در آستانه توقف است و حتی ثبت‌سفارش مواد اولیه را هم انجام نداده‌اند، موجودی انبارهای‌شان برای تولید در وضعیت مناسبی نیست و صنعت دارو نیمه جان شده امروز رئیس جمهور مدعی شد ۹۵ درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل کشور در حال تولید است و با همکاری مجلس در بودجه سال پیش رو در تلاشند تا کشور در حوزه سلامت دچار تنگنا نشود. 

 

رئیس جمهور یک بار هم لایحه پیشنهادی بودجه در بخش سلامت را نخوانده

به گزارش سلامت نیوز، عبده‌زاده رئیس هیأت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی ایران چند روز پیش گفت: «ارز مصوب برای دارو از ۸/۴میلیارد دلار سال گذشته به ۵/۳میلیارد دلار کاهش یافته و این جوابگوی حوزه دارو و تجهیزات نیست. به نظر رئیس جمهور حتی با کاهش ارز اختصاص یافته هم داروی کشور در حال تولید است. »

حالا اما آیت الله رئیسی، رئیس جمهور در بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با بیان اینکه: «هر گونه هزینه کردن در حوزه سلامت هزینه نیست و سرمایه‌گذاری است. » می‌گوید: «در بودجه ۱۴۰۲ با همکاری مجلس تلاشمان این است که در حوزه سلامت عزیزان دچار تنگنا نشوند و این بخش برای ما بخش ویژه‌ای است و به معیشت و سلامت مردم توجه کرده‌ایم. »

این در حالی است که محمد عبده‌زاده، رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های تولیدی می‌گوید: «اکثر کارخانجات تولیدی به‌شدت نگران آینده دارو هستند چرا که شاخص‌های تولید در ۳حوزه تخصیص ارز، تأمین نقدینگی و قیمت‌گذاری با سردرگمی و عدم‌تصمیم‌گیری همراه است. »

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هم چندی پیش هشدار داد که ذخیره استراتژیک دارویی در کشور بسیار پایین و با نبود بسیاری از دارو‌ها مواجه هستیم. دکتر شهریاری برای اتمام حجت با دولت تهدید کرده بود که: «به طور قطع اگر طی دو تا سه هفته اخیر شاهد انجام اقدامات جدی در این رابطه نباشیم مسائل را به صورت مکتوب خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال خواهیم کرد. »

دکتر شهریاری با بیان اینکه ۶۹ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده در قانون بودجه ۱۴۰۲ توسط دولت برای دارو به هیچ وجه جوابگو نیست، گفت: «پیشنهاد افزایش این بودجه را دادیم اما متأسفانه با مخالفت دولت روبه‌رو شد؛ البته با رئیس مجلس گفت‌وگو و رایزنی‌هایی داشتیم و قرار شد در نشستی با حضور‌ایشان، رؤسای بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و گمرک و همچنین وزرای بهداشت و اقتصاد برای آخرین بار اتمام حجت کنیم و هشدار‌های لازم را در مورد وضعیت نامناسب دارو بدهیم. »

از طرف دیگر محمود نجفی‌عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی می‌گوید ما در زمان جنگ هم چنین شرایطی نداشتیم که سرم و شربت‌ها دچار کمبود شوند، اما امروز دارویی که ۳۰سال است در کشور تولید می‌شود را واردات فوریتی می‌کنیم. »

مسعود پزشکیان نماینده مجلس هم روز پیش گفته بود: دولت برای دارو برنامه‌ریزی نداشت، حالا مردم باید تاوان بدهند. او مدعی است به تولیدکننده ارز و ریال ندادند که مواد اولیه وارد کنند.

اینطور که پیداست احتمالاً رئیسی یک بار هم لایحه پیشنهادی بودجه در بخش سلامت را نخوانده است. رئیس جمهور با وجود این وضعیت بغرنج دارو و تجهیزات پزشکی کشور و بودجه‌ای که تا نصف سال هم کفاف نظام سلامت کشور را نمی‌دهد، ادعا می‌کند بخش سلامت بخش ویژه‌ای است و از بودجه ۱۴۰۲ تعریف و تمجید می‌کند؟!

منبع: سلامت نیوز

بازنشر